Сучасний стан і шляхи подальшого розвитку вітчизняної вугільної промисловості - Кабанов, А.І.; Стариченко, Л.Л. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2010)
Викладено загальну характеристику вугільної промисловості України (порівняно з деякими іншими країнами), наведено динаміку основних показників вітчизняної вугільної галузі за останнє десятиріччя. Визначено найбільш актуальні проблеми розвитку галузі та заходи щодо їх вирішення.