Технології та обладнання для сфери поводження з побутовими відходами - Шекель, О.Й.; Шевченко, Л.В. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Розглянуті напрямки розвитку техніки і технологій збирання та переробки побутових відходів у світовій практиці, а також в Україні. Найбільш перспективними напрямками є роздільне збирання, сортування з вилученням вторинної сировини, компостування органічних компонентів, термічна переробка горючих фракцій на спеціальних ТЕЦ, що працюють на відновлюваному паливі (RDF, SRF, FFW). Найбільш перспективними технологіями термічної переробки горючих фракцій відходів є двостадійні (піроліз, газифікація) когенераційні (з виробленням теплової та електричної енергії) з одночасним переплавом твердого залишку (шлаку) при використанні електродугового або плазмового нагріву. Ці технології найбільш екологічно безпечні і безвідходні, а також енергозберігаючі.