Обґрунтування вимог щодо створення системи екологічного моніторингу територій, забруднених в результаті діяльності військових об’єктів - Лисенко, О.І.; Луцик, С.Л.; Голота, О.П.; Смертенко, Є.В. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Викладено вимоги до інформаційно-аналітичної системи екологічного моніторингу територій, забруднених внаслідок військової діяльності.