До характеристики категорій земельних власників України другої половини ХІХ – початку ХХ ст.: духовенство та іноземні піддані - Шевченко, В. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті висвітлюється роль і місце духовенства та громадян – підданих інших держав у процесі еволюції земельного ринку в Україні. Аналізуються розміри та динаміка їхнього землеволодіння.