Опішнянський гончар Федір Задорожний (За матеріалами кримінальної справи) - Міщанин, В. (Сiверянський лiтопис, 2012)
Опішнянський гончар Федір Задорожний був репресований, як і мільйони українців, у другій половині 1930-х років. Подальша його доля невідома. І нині лише архівна кримінальна справа – єдине джерело, що проливає світло на окремі сторінки його життєвого шляху.