Чернігівщина напередодні німецької окупації очима сільського вчителя (Дмитра Захаровича Браженка ) - Еткіна, І. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У даній публікації вперше оприлюднений початок щоденника сільського вчителя с. Авдіївки Чернігівської області Д.З.Браженка часів Другої світової війни. В передмові підкреслюється актуальність та історична цінність джерела, аналізуються його основні характеристики.