Порівняльний аналіз законодавства про митні режими України з Європейським Союзом та Митним союзом Росії, Білорусі, Казахстану (РБК) - Осадча, Н.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2010)
Здійснено аналіз законодавства ЄС, Митного союзу РБК, України задля пошуку шляхів активізації зовнішньоекономічної діяльності. Визначено стимули та заборони митних режимів, які впливають на сальдо торговельного балансу і використання яких обумовлено необхідністю розвитку національної економіки. Визначено та проаналізовано перспективу розвитку експортного потенціалу України.