Особливості побудови соціоеконометричних моделей на змішаному факторному просторі - Шамілева, Л.Л. (Соціоекономіка, 2009)
Подано методологічні підходи до побудови, ідентифікації та змістовної інтерпретації економетричних моделей взаємозв'язків на факторному просторі, що поєднує ознаки, виражені як метричною, або порядковою, так і дихотомічною, або номінальною, шкалами. Розглянуто особливості використання алгоритмів регресійного аналізу для побудови моделей такого типу. На фактичному матеріалі наведено варіанти апробації запропонованих підходів.