Напрями формалізації поняття «соціальна орієнтація економіки» та його застосування - Вишневський, О.С. (Соціоекономіка, 2010)
Досліджено особливості визначення поняття «соціальна орієнтація економіки». Розглянуто підхід до формалізації поняття «соціальна орієнтація економіки» в термінології теорії множин та операторів. Запропоновано інструментарій оптимізації розвитку соціальної орієнтації економіки в термінах математичного програмування.