Соціоекономічні засади забезпечення людського та сталого розвитку - Антонюк, В.П.; Кузнецова, Д.В. (Соціоекономіка, 2010)
Досліджено взаємозв’язок людського та сталого розвитку. На основі порівняльного аналізу індексу людського розвитку та індексу екологічної сталості за низкою країн світу обґрунтовано тісну залежність між ними. Визначено проблеми людського і сталого розвитку України.