Технологічні можливості нових водозмішуваних мастильно-холодильних рідин - Галкін, О.В.; Процишин, В.Т.; Темненко, В.П. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Подано огляд нових водозмішуваних мастильно-холодильних рідин для обробки різанням конструкційних та легованих сталей, титану (Укринол-1М-АЗМОЛ, Трибол, Авітол-ПС, Універсал-СОЖ). Наведено дані щодо їх технологічної ефективності у порівнянні з відомими продуктами подібного призначення (Укринол-1М, ВЕЛС-1).