Особливості спрацьовування моторної оливи, що містить магній - Ярмолюк, Б.М.; Береза, Л.І.; Антонов, В.М.; Міщук, 0.0. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Зіставляються результати експлуатаційних випробувань двох близьких за функціональними властивостями моторних олив на автомобілі ВАЗ 2107 в умовах міських поїздок. Випробувані оливи містили різні лужноземельні метали – активні компоненти зольних детергентних присадок: одна − кальцій, інша − кальцій і магній. Розглядається вплив цих металів на окисно-нейтралізаційні, корозійні та трибологічні процеси під час експлуатації моторних олив.