Олива для автоматичних коробок передач з використанням як компонента ріпакової олії - Дец, М.М.; Назарчук, Н.М. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
Розроблено оливу для автоматичних коробок передач (АКП ) із застосуванням як компонента ріпакової олії. До складу оливи входять: ріпакова олія, синтетичні поліальфаолефіни ( ПАО-4, ПАО-6, ПАО-9), присадки – протизношувальна і протизадирна, депресор, загущувач полімерного типу, детергентно-диспергуюча (Детерсол-140), протиокиснювальна (Борін) і протипінна (ПМС-200 А). За основними показниками розроблена олива не поступається зарубіжним аналогам такого самого типу.