Леся Українка і сучасність: у діалогічному задзеркаллі психологічного етюду “Cліпець” - Печарський, А. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Досліджується проблема амориністики та едіпового комплексу в психологічному етюді «Сліпець» Лесі Українки, написаний як відгук на однойменний твір О. Кобилянської. Методологічний інструментарій охоплює здобутки богословського та психоаналітичного підходів у сфері психології творчості, зокрема інтерпретації З. Фрейда, Ш. Ференци, Е. Фромма, Ж. Лакана та ін.