Про тлумачення одного слова в епістолярному тексті Лесі Українки - Мірошниченко, Л. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Дослідження доводить, що вирішальну роль у розв’язанні будь-якого питання мікротекстології відіграють фактори, які називаються навиками: здогад, інтуїція, широта пізнання, естетичне чуття. А знання точного контексту диктує використання аналогії, гіпотези, асоціації.