До історії публікацій та критичних оцінок перших поетичних збірок Лесі Українки - Сташенко, Н. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Ідеться про публікацію збірок перекладів «Книги пісень» Г. Гейне (спільно з М. Ставиським. – Львів, 1892) та оригінальної поетичної збірки Лесі Українки «На крилах пісень». – Львів, 1093) і їх критичної оцінки.