Вербальна репрезентація емоцій смутку (на матеріалі поезії Лесі Українки) - Кость, І. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Розглядаються лексичні засоби об’єктивації емоційного стану смутку в поезії Лесі Українки, визначаються основні номінативи емоції та конкретизатори емоційної настроєвості ліричного героя.