Микола Зеров і Леся Українка: зразковий читач у світі ідеалів поетичної уяви - Зубрицька, М. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Ідеться про статті М. Зерова, одного з найвідоміших українських літературознавців XX сторіччя, відомого поета-неокласика, який визначив основні ареали дослідження життя і творчості Лесі Українки. Детально проаналізовано ідеї, спостереження та висновки М. Зерова про поетику художньої уяви поетеси, а також вплив особливостей побудови її текстів на читацьку уяву та сприйняття.