Французька лектура Лесі Українки: проблематика і методологія вивчення - Мазяр, О. (Леся Українка і сучасність, 2010)
На матеріалах епістолярію аналізується французька лектура Лесі Українки, її специфіка, тематичне спрямування та літературно-естетичні погляди письменниці.