Наукова та перекладацька рецепція Лесі Українки в Польщі - Соболь, В. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Накреслюються найважливіші етапи наукової та перекладацької рецепції Лесі Українки в культурі сусідньої країни. Із урахуванням новочасних напрацювань у царині теорії перекладу аналізуються особливості перекладів творів української поетеси.