Пам’ять про Лесю Українку (з листування Кривинюків 1929–1930-х років) - Мірошниченко, Л. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Ідеться про винищення української інтелігенції в 1929–1930 роках. У листи, що посилалися в тюрму і з тюрми, спонтанно вривалася сила присутності Лесі Українки: дух її безперервно діяв у щоденному житті сестри Ольги та побратима Михайла Кривинюка.