Комедія Олени Пчілки “Світова річ”: тематично-структурні зміщення - Тхорук, Р. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Відстежуються кілька жанрових структур (наративів), значущих в композиції комедії Олени Пчілки і для формування тематичного центру в читацькому сприйнятті (сюжет «віддавали дівку заміж» та інші). Описано також «сліди» дискурсів народництва, естетизму (мистецького й популярного), соціальної критики та фольклористики.