Олена Пчілка – шевченкознавець і громадський діяч - Кучеренко, О. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Ідеться про літературну і громадську діяльність відомої української письменниці Олени Пчілки, яка протягом багатьох років старанно вивчала й популяризувала життя і творчість великого національного поета Тараса Шевченка.