Життєвий шлях та наукова діяльність Михайла Косача - Шевчук, В. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Розглянуто життя та наукову діяльність ученого-фізика Михайла Косача (1869–1903). Коротко висвітлено тартуський та харківський періоди. Наведено основні праці. Приділено увагу діяльності Юрія Тесленка-Приходька.