Філософія життя Михайла Косача крізь призму його епістолярію - Савчук, В. (Леся Українка і сучасність, 2010)
На матеріалі листів М. П. Косача, датованих 1889–1903 рр., аналізуються погляди адресанта на актуальні проблеми суспільства кінця ХІХ – початку ХХ століть і родини Косачів зокрема.