Леся Українка та Олена Пчілка в контексті західно- української мемуаристики першої половини ХХ ст. - Федунь, М. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Розглядаються жанрові особливості та поетика деяких мемуарів західних теренів України (зокрема Галичини та Буковини), у яких постають образи Лесі Українки та Олени Пчілки.