Емігрант і національна ідентичність у збірці новел Юрія Косача “Лиха доля в Маракайбо” - Дмитрук, О. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Досліджується система залучених у колонізаційний процес персонажів, з’ясовуються співвідношення між їх класовою та національною ідентичностями.