Архівна кримінальна справа Б. В. Якубського – дослідника й видавця Лесі Українки - Радько, А. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Борис Володимирович Якубський – літературознавець 20–30-х рр., дослідник і видавець Лесі Українки, доля якого до останнього часу була невідомою. У 2008 р. віднайдено і частково опубліковано матеріали кримінальної справи Б. Якубського. Однак залишилося чимало неопублікованих документів. Лист С. Якубської, що друкується вперше, та інші документи подано мовою оригіналу зі збереженням усіх стилістичних та інших особливостей.