Музей Лесі Українки в селі Колодяжному - Комзюк, В. (Леся Українка і сучасність, 2010)
В одному з чарівних куточків Волинського Полісся знаходиться с. Колодяжне. Ніби нічим не відрізняється від інших сіл Волині, але на весь світ стало воно відомим завдяки Лесі Українці, Олені Пчілці, родині Косачів, які жили й творили тут.