Музей Лесі Українки Волинського національного університету: історія та сучасність - Данилюк-Терещук, Т. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Музей Лесі Українки ВНУ відкрито 11 вересня 1985 року. Його створенню передувала велика праця викладачів і студентів тодішнього Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки.