Престол Андріївської церкви у Києві та загадка “Болярина Николая” - Нетудихаткін, І. (Відлуння віків, 2011)
У вівтарній частині Андріївської церкви у місті Києві знаходиться престол, освячений 1767р. на честь Апостола Андрія Первозванного. Він має форму кубу в скляному футлярі. Престол — це “сакральний центр” православного храму, який символізує Гроб Господній.