Українсько-польський союз 1920 р. у контексті дипломатичних стосунків РСФРР і Речі Посполитої - Дацків, І. (Історія України: маловідомі імена, події, факти, 2011)
У статті висвітлюються українсько-польські відносини в період національно-визвольної боротьби 1917–1921 рр., зокрема підписання у квітні 1920 р. між УНР і Річчю Посполитою Варшавської угод та її результати у контексті дипломатичних стосунків РСФРР і Речі Посполитої. Окрему увагу приділено оцінкам цього договору різними групами українського політикуму та сучасними істориками.