Порівняльний аналіз голоду та Голодомору: Вінницька область (1920–1940-і рр.) - Васильєв, В. (Історія України: маловідомі імена, події, факти, 2011)
У статті здійснено порівняльний аналіз впливу різних чинників на виникнення та перебіг голоду в Вінницькій області, що періодично спалахував протягом 20–30-х рр. ХХ ст.