Тронько Петро Тимофійович (12.07.1915 – 12.09.2011) (Історія України: маловідомі імена, події, факти, 2011)
12 вересня на 97 році життя помер Герой України, державний і громадський діяч, академік НАН України, доктор історичних наук, професор, лауреат Державної премії СРСР, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач відділу регіональних проблем історії України Інституту історії України НАН України, голова Головної редколегії науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією», голова Національної спілки краєзнавців України, голова редколегії наукового збірника «Історія України. Маловідомі імена, події, факти» ПЕТРО ТИМОФІЙОВИЧ ТРОНЬКО.