Наративна організація «Невеличкої драми» Валер’яна Підмогильного: комунікативні стратегії твору - Гірняк, М. (Парадигма, 2011)
У статті порушено проблему комунікативних стратегій літературного твору на прикладі «Невеличкої драми» В. Підмогильного. Зосереджено увагу на дефабуляції розповіді, комунікативних функціях заголовкового комплексу, інтертекстуальному діалозі, а також на особливостях інтерференції дискурсів наратора і персонажів, інтелектуальних ідеях, представлених через гру різних точок зору, на повсякденних діалогах, що часто виявляють комунікативні розриви, та автокомунікативних наративних структурах.