Ґенетично-естетичний контекст сонетного циклу Богдана Кравціва «Дзвенислава» - Яремчук, І. (Парадигма, 2011)
Статтю присвячено типологічному зіставленню сонетарію Б. Кравціва та Леоніда Мосендза. За посередництвом мотиву глорифікації сонета, тематичних, образних, композиційних перегуків виявлено, зокрема, генетичний зв’язок між вінком сонетів Б. Кравціва «Дзвенилава» та «Криницею ніжності» Л. Мосендза – на рівні жанровому, тематичному, інтонаційному, композиційному та джерельному.