Своєрідність становлення літературно-критичного коду в прозі сербького постмодернізму - Татаренко, А. (Парадигма, 2011)
У статті розглядаються питання становлення постмодерністського літературно-критичного коду в творчості представників «молодої сербської прози» 80-х рр. ст. Об’єктом аналізу обрано монографічні праці найвизначніших репрезентантів літературної критики цієї генерації – Александра Єркова «Метод та фантазм: критика прози» (1982) та Сави Дам’янова «Що то таке “молода сербська проза”?: нотатки про “молоду сербську прозу” вісімдесятих» (1990).