Внесок Університету св. Володимира у розвиток міжслов’янських культурних зв’язків (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Іваненко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2010)
У статті на основі матеріалів періодики, документів Державного архіву міста Києва, Інституту рукопису Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, Центрального державного історичного архіву України м. Києва висвітлено значення наукової, педагогічної, громадської діяльності вчених Університету Св. Володимира для розвитку культурної співпраці між слов’янськими народами в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Досліджено зв’язки Київського університету з болгарськими, чеськими, словацькими, сербськими, хорватськими науковими установами, вченими та громадськими діячами.