Михайло Грушевський: «…жив у Київі інкогніто» - Пиріг, Р. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
У статті реконструюється життя М.Грушевського після повалення Центральної Ради в кінці квітня 1918 р., розкриваються причини його відходу від політичної діяльності та намагання повернутися у велику політику з падінням гетьманського режиму.