Громадсько-політична діяльність Бориса Мартоса - Кудлай, О. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
Висвітлюється громадська, політична, наукова та викладацька діяльність одного з провідних діячів Української соціал-демократичної робітничої партії Б. Мартоса, його праця як члена Центральної ради, у керівному складі Генерального секретаріату та урядів Директорії.