Діяльність Департаменту місцевого самоврядування МВС Української Держави (травень–грудень 1918 р.) - Леміжанська, О. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
У статті висвітлюється діяльність одного з структурних підрозділів МВС гетьманату по реалізації державної політики щодо органів місцевого самоврядування: врегулювання взаємовідносин представників державної адміністрації з земськими управами та міськими думами, посилення їхньої ролі у налагодженні соціально-економічного та культурного житті регіонів, виробленні нового виборчого законодавства.