Ризький мирний договір 1921 р. і завершення боротьби за Українську Народну Республіку - Верстюк, В. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
У статті розглядається історичне значення Ризького мирного договору в контексті історії Української революції 1917–1921 рр. Досліджуються перипетії внутрішнього перебігу революційних процесів та їх взаємозалежність з українським визвольним рухом. Особлива увага приділена аналізу зовнішніх чинників — Польщі та радянської Росії — на завершальній стадії боротьби за Українську Народну Республіку.