Страх як засіб маніпулювання свідомістю в засобах масової інформації - Коваленко, А.; Денісова, Д. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2012)
У статті визначено роль ЗМІ у сучасному суспільстві та розглянуто поняття про маніпулювання свідомістю. З’ясовано сутність страху як базової емоції та механізму її використання для здійснення маніпулятивного впливу на людину через ЗМІ.