Поняття адаптації в різних напрямках психології - Ніколаєнко, Св.; Ніколаєнко, О. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2012)
У статті аналізуються положення найбільш відомих у психології теорій щодо можливостей та тенденцій адаптації до змін, які відбуваються в суспільстві, природі та світі в цілому.