Психолого-педагогічний аналіз комунікативної діяльності педагога - Ніколаєнко, С. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2012)
У статті комунікативна діяльність розглядається як структурно-функціональний компонент педагогічної діяльності вчителя, аналізується взаємозв’язок педагогічної й комунікативної задач, розкриваються особливості процесу вирішення комунікативно-педагогічної задачі.