Актуалізація сутнісного потенціалу людини в християнській антропології - Гаврилюк, Т. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2012)
У статті здійснений аналіз християнського розуміння сутнісного потенціалу людини та можливості його реалізації в умовах сучасного суспільства. Показано, що в християнській антропології людина представлена як відкрита динамічна сутність, яка здійснює себе шляхом відновлення в собі потенційно закладеної в неї Богом досконалості.