“Попівська академія” як культурно-просвітницький осередок на Слобожанщині - Троян, В.; Матвієнко, П. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2012)
У статті аналізується діяльність культурного осередку на х. Попівка (тепер Сумщина), який зіграв істотну роль у розвитку освіти й духовності на Слобожанщині.