Польський жіночий рух взаємодопомоги в Наддніпрянщині на початку ХХ століття - Ніколаєнко, О. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
Проаналізовано зародження та розгортання польського жіночого руху взаємодопомоги в українських губерніях Російської імперії на початку ХХ ст. На підставі архівних документів, аналізу міжнародного жіночого руху і суспільно-політичної ситуації в імперії висвітлено особливості програмових засад і діяльності організації взаємодопомоги, їх роль в історії польського жіночого руху.