Ставлення ОУН до спроб українсько-польського порозуміння (1929–1934) - Зайцев, О. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
Простежено ставлення ОУН до спроб різних українських політичних сил знайти порозуміння з Польщею. Розглянуто розбіжності і дискусії з цього питання в самій організації. При спільному засудженні “угодовства” в ОУН існували два підходи до спроб українсько-польського порозуміння – войовничий та поміркований. Войовничий підхід поступово брав гору, досягнувши кульмінації в терактах 1934 р.