Міждержавне переміщення етнічного населення українсько-польського прикордоння на території Волинської області (1944–1946) - Пронь, Т. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
Розглянуто міждержавне переміщення етнічного населення українсько-польського прикордоння на прикладі Волинської області, проведене в 1944–1946 рр. урядом УРСР і ПКНВ, відповідно до домовленості лідерів країн антигітлерівської коаліції про міжнародне визнання нової лінії кордону СРСР і Польщі.